Hepon blogi

Mercedes-Benz

Katselin nettipalvelusta puolison eläkekertymää. Hän on ollut nelisen vuotta kaupungin virassa. Sitä ennen monissa pätkätöissä, joista tunnetusti kertyy heikosti eläkettä. Niin hänellekin.

Niinpä on ymmärrettävää, että Kuntien eläkevakuutuksen (KEVA) huippujohdon törsäys keittää nyt yli.

Katsotaanpa.

Jos ihminen on työskennellyt vaikka koulun keittäjänä tai kirjastoapulaisena 30 vuotta, työnantaja on maksanut hänen palkastaan eläkemaksuja reilut 100 000 euroa. Sillä rahalla ja sen  korkotuotoilla olisi siis maksettava tuleva eläke.

Keva pisti nuo rahat menemään hankkiessaan autoja kahdelle ylimmälle johtajalle.

On siis ymmärrettävää, ettei pienipalkkaiselle nyt riitä eläkettä. Olisi kansakunnan kannalta tuhoisaa, jos Kevan johtaja ei voisi enää ajaa Mercedes-Benz GLK 250 BlueTec 4matic A Premium Business -merkkisellä autolla vaikka hän ”on tottunut ajamaan sillä”.

Kevan johtoa valittaessa pätevyyttä on ryyditetty huomattavasti oikean puolueen jäsenkirjalla. Kevan julkisilta sivuilta(http://www.keva.fi/fi/tietoa_meista/yhteystiedot/Sivut/johto.aspx)

voi lukea, että laitoksessa on ainakin 22 korkeapalkkaista johtajaa.

Nyt etsitään johtajaa esimerkiksi Terveyden ja Hyvinvoinnin laitokselle (THL), kun Pekka Puska jää eläkkeelle. On kerrottu, että paikaan nimitetään sosialidemokraatti.

Perustuslain 6. pykälän mukaan kaikilla pitää olla tasa-arvoinen mahdollisuus päästä virkaan. Saman lain 125. pykälän mukaan valinta on tehtävä puhtaasti pätevyyden perusteella. Sen lisäksi poliittinen syrjintä on rikos.

Meillä siis tehdään vuosittain rikoksia. Rikoksentekijöinä ovat henkilöt, jotka laativat lakeja.

Maan ylimmät laillisuusvalvojat siunaavat rikokset, koska se on maan tapa.

Toinen kysymys on kokonaan se, onko se maan etu.

Hepo Korhonen